Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdek'e zeytin müzesi ve eski Erdek evi önerildi

Erdek

Erdek Kent Konseyi, Turizm ve Kentsel Gelişme Komisyonu”, ilçe turizminin gelişimini sağlamak amacıyla önemli önerilerde bulundu.

Erdek Kent Konseyi, “Turizm ve Kentsel Gelişme Komisyonu”, ilçe turizminin gelişimini sağlamak amacıyla önemli önerilerde bulundu. Konseyin son toplantısında, komisyonun hazırladığı raporu, komisyon başkanı ve Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı’nın ilçe dışında olması nedeniyle komisyon üyesi Nimet Kalafat okudu. Raporda, şu önerilerde bulunuldu:
“Turizm eğitimi seminerleri bundan sonra da sürdürülmeli. Turizm Acenteliği mutlaka yaşama geçirilmeli. İlçemize donanımlı bir turizm tanıtma ofisi kazandırılmalı. Erdek’te yıllardır yerel turizm rehberi yok.

Acilen yerel rehberler yetiştirilmelidir. Erdek turizmi, Kapıdağ ile bütünleştirilerek çeşitlendirilmelidir. İlçe turizmine yerel lezzetler getirilmelidir. Örneğin, Kapıdağ’ın kırsal mahallelerinde çok yapılan kuru fasulye yemeği, marka durumuna getirilebilir. Erdek’te hizmet veren turistik otel ve moteller mutlaka çağın gereksinimlerine uygun duruma getirilerek iyileştirilmelidir. İlçeye turistik gezi için gelenlere Erdek’in tarihi yerleri mutlaka bir rehber eşliğinde tanıtılmalıdır. Buna paralel şekilde TURİZM FESTİVALİ de düzenlenebilir. Kapıdağ ve Paşalimanı’ndaki turistik yerler iyileştirilmelidir. Yine Erdek’te artık çok zayıflayan kiraz, ceviz ve kırmızı soğanın yeniden canlanmasını sağlamak adına şenlikler düzenlenebilir. Ayrıca zeytin şenliği yapılabilir. Eskiden yapılan Hıdrellez şenlikleri yine gerçekleşebilir.”
ZEYTİN MÜZESİ VE ESKİ ERDEK EVİ
“Turizm ve Kentsel Gelişme Komisyonu”nun raporunda ayrıca Erdek’e, eski yıllarda zeytin sektöründe kullanılan malzemelerin konulup sergileneceği bir “zeytin müzesi” de kurulması önerilirken, şöyle denildi:
“Yine ilçemiz için ayrıntılı bir Kapıdağ haritası yapılmalıdır. Bu harita, kurulmasını önerdiğimiz turizm tanıtma ofisinde bulundurulmalıdır. Federasyonlarla işbirliği içinde yarışmalar düzenlenmelidir. Belediyemizin, geçen yıl Erdek’e aldırdığı Zıpkınla Balık Avı Yarışması ve stadımızda düzenlenen 1. Erdek Yağlı Güreşleri ses getirmiş ve yararlı olmuştur. Ayrıca Kapıdağı’nda kros yarışmaları da gerçekleşebilir. Kırsal mahallelerimizde bolca yapılan tarhana, kuskus ve erişte, turistler için satışa sunulabilir. Göçmen Mübadil kültürünü de öne çıkarabiliriz. Ayrıca, tarihi bir mekanda, eski Erdek evinin düzenlenmesinin yararına inanıyoruz.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı